perjantai 22. tammikuuta 2016

NUTTURA JA MINÄ SEKÄ ERÄS TIETOKONE-HÄRPÄKE FIRMA



Olen saanut pidemmän aikaa tekstarilla työpuhelimeeni numerosarjan, joka kertoo olevansa koodi. Tulee eräältä kuuluisalta FIRMALTA. Ne eivät siellä firmassa tiedä, että Nuttura ei voi sietää mitään härpäkkeisiiin liittyvääkään, saati itse härpäkkeitä, joten moisilla koodeilla me ei mittään tehdä. Koodit alkoivat tällä viikolla kuitenkin ottaa ohimoon ja päätin ryhtyä tosi toimiin. Tietenkään siihen viestiin ei voinut vastata; eikun etsimään jotain palautepaikkaa minne kertoa, että ME ei teitä aleta. Meni aikaa ja tupakkaa, vaikka ei me tupakoida, ennen kuin saitti löytyi. Hermosauhuja kyllä olisi tarvinnut, mutta ehkä ne korvasi korvista tupsuva savu?

Pariinkin kertaan löytyi puhelimen päähän joku laiskanpulskea jalli, jota ei asiani voinut vähempää kiinnostaa. Lopputulos oli, että ilmeisesti tämä henkilö, joka näitä koodeja kaipaa, on tehnyt vahingossa näppäilyvirheen. Mitään EI tehdä, ennen kuin koodintarvitsija itse ilmoittautuu.  

Nuttura tässä vaiheessa jo korviaan höristelemään, sillä vanhana sairaala sentraali- santrana hän oli tottunut löytämään niin nuoret lääkärin plantut kuin ylilääkäritkin puhelinnumeroineen vaikka kiven silmästä. Muistuipa mieleensä yksikin tapaus, kun hän topakkana toimenpidehuoneeseen soitti ja toinen lääkäri ojensi luurin sille etsitylle tokaisten: - Täällä on varmaan sun vaimos ja se on varmaan vihainen. – Pahempaa, ärahti Nuttura, kun sai karkulaisen langan päähän!  -  Sen siitä saa, kun jallit valtaavat maan ja nauttivat suloisesta joutenolosta, tuumasi Nuttura näistä uuden polven asiakaspalvelijoista semivihaisena.

No, elämähän se on elokuvaakin ihmeellisempi. TÄNÄÄN tuli viesti, että soittelen Sulle päin terveisin  X. Viestin takaa löytyi nuori mies, joka ihmettelemään etten ole mies (enkä nuori, mutta sitä hän ei sanonut) Minä ilostuin, että mikähän mahtaa olla miehen NIMI jolle tahdoit soittaa. Mies kertoi miehen nimen.  Studiossa tanssittiin ensi pyörätuoli-happy-dance ja sen jälkeen soitettiin FIRMAAN, että tässä olisi nyt NIMI, voisitteko soittaa ja hoitaa asian. TIETOSUOJAN vuoksi ei kuulemma käynyt. 

Nuttura alkoi uhkaavasti täristä. Minä soitin tähän toiseenkin numeron. Puhelimen päästä löytyi toinen mukava nuori mies ja hetken päivityksen jälkeen kävi ilmi, että minun työnumeroni oli ollut ennen hänen työnumeronsa (ei sama toimiala ollenkaan)ja pois lähtiessään hän oli kuuliaisesti ilmoittanut FIRMAAN uuden nummeronsa, mutta se oli FIRMA kun itsepäisesti lähetteli niitä koodejansa minulle. Oikein tulin ylpeäksi kun osasin löytää nuorukaiselle sen saitin, minne hän voisi infota virheestä.  Itse hän ei ollut mokomaa löytänyt.

Mutta voi pyhät päärynät kun Nuttura suuttui!  Hän tarttui luuriin, soitti ja kertoi FIRMALLE MITÄ kuuluu ja kuka käskee! Mutta on se minunkin mielestäni enemmän kuin omituista, että nykyaikana ei muka voida haravoida asiakasrekisteristä tietoa kenen nimissä mikäkin numero heillä on  ja laittaa s-postia asiakkaalle, että voitteko ottaa yhteyttä TAI kysyä numerotiedustelusta numeroa, huomata ettei se ole se sama kuin heidän rekisterissään ja reippaana sotilaana soittaa ja pahoitella erhettään? NIIN meille santroille aikanaan puhelinpalvelijoina opetettiin. Me oltiin niinkin höveleitä, että me välillä otettiin jopa ylilääkärille kuuluvat haukut omaan piikkiimme. Pääasia, että asiakas sai oikeat tiedot ja numerot pysyivät oorninigissa.  Sitä paitsi Nuttura oli täysin oikeassa, jos nuori mies ei löydä FIRMAN sivustoviidakosta paikkaa mistä kysyä neuvoa niin mitä olisikaan tehnyt maaseudulla lankapuhelimensa (kiitos vaan päättäjät tästäkin asiasta) menettänyt kännykän käyttäjäksi pakotettu dementikko?? Ai mitenkä me sitten löydettiin, vaikka ollaan jo isoäitejä? – Aina kun on kyse puhelinnumero -sekaannuksesta, kyllä  vanha santra hakkaa mennen tullen kaikki tekniikat, jullit ja insinöörien keksinnöt, tuumasi Nuttura ja nosti nokkaansa kohti Studion kattoa. En se ollut minä, se oli Nuttura  :)