lauantai 29. elokuuta 2015

Jemmenjee!

Mummi J. kasvatti serkkuani ja minua tarmokkaasti kuten nutturoiden suvussa kuuluu tehdä. Yksi metodi oli JEMMENJEE. Se tarkoitti kai (sillä koskaan sitä ei toteutettu) joko selkäsaunaa tai tukkapöllyä. Jos tai kun me liikaa riehaannuttiin, niin jo kaikui varoitus: - Nyt pitää hiljentää tahtia tai tulee jemmenjeetä!


Tänään mentiin Runotytön kanssa oman invalidiyhdistyksen liikuntapäivään. Merenrantaan. Nuttura jäi tietenkin kotiin.


Tapahtumassa oli hevonen ja oli palauto, oli makkaraa, lettuja, pullaa, teetä, kahvia…arpoja ja myös sitä liikuntaa. Menin ihan tarkoituksella oman mukavuusalueeni ulkopuolelle heittämällä saapasta. Onneksi naistensarjassa oli toinenkin samanniminen, että kokonaisuutena homma toimi hyvin. Hän tuli ekaksi ja minä viimeiseksi. Yllättävän raskasta on saappaan heitto. Mölkkyä en sentään suostunut pelaamaan, sillä siitä on jäänyt Kelan aiheuttama traumaperäinen stressi. Siihen aikaan, kun Kela vielä suvaitsi järjestää harvinaiselle vammalleni turvallista laitoskuntoutusta, piti ihan kaikkeen osallistua, jos mieli toisenkin kerran kurssille päästä. Voihan mölkky!


Liikuntapäivässä oli myös ihan uusi tuttavuus parapara. Se on japanilaisen kansantanssin ja diskotanssin sekoitus ja sanalla ilmaistaan ääntä , joka syntyy, kun sade ropisee katolle. Suoraa käännöstä suomeksi sanalle ei ole. Tanssi puolestaan kääntyy nätisti tuolitanssiksi. Me taidettiin Runotytön kanssa hieman hullaantua, mutta Nuttura, tuo aina valpas moraalinvartija lähestyi meitä kotoa käsin, sillä ihan selvästi japanilais/korealaisen cd-levyn sanoista kuului : - JEMMENJEE!

Jos tai kun yhdistyksesi järkkää näitä huveja, niin mene ihmeessä ja osta vaikka arpoja. Me ostettiin, eikä voitettu mitään. Runotyttö siitä oitis muistamaan runonpätkän: - Kas onni lemmen ja onni pelin, niistä toinen on aina selin. Saa nähdä minkälainen jemmejee tästä oivalluksesta koituu vai siksikö se Nuttura sinne merenrantaan jo etukäteen morsetti…

PS. Kiitos kaikille järjestäjille! Tiedän, että tapahtumat eivät synny ilman ajatustyötä ja käsipareja. Lisäksi JOS/KUN yhdistyksessä järkätään parapara-kurssi, niin me ollaan Runotytön kanssa eturivissä!